sunnuntai 17. marraskuuta 2013

Vielä viimeisiä

Syksy on ollut lämmin ja kostea. Sadetta on lopulta tullut niin, ettei tarvitse pelätä kaivon kuivumista. Lammikko on täpö täysi. Kasvit eivät tiedä, miten olla, kun eivät pääse talvilevolle. Eilenkin oli lämmintä lähes kymmenen astetta ja aurinko paistoi. Tosin auringonpaiste ei maahan asti päässyt, kuin harvoissa paikoissa.
Ruusuissa on vielä vihreää, tosin peurat ovat taineet "leikellä" niitäkin, kun itse en ole vielä ehtinyt. Ruusujen suojaus onkin vielä edessä, mutta sitä ei voikaan tehdä, ennen kuin tulee pakkasia.
Malvat myös vihertävät edelleen, nuppujakin on, mutta ei sentään kukkia.
Tänään tuuli tosi kovasti, täällä ei sentään ollut myrskyä, ja vein terassilta pois vielä viimeiset ruukut. Yhdessä oli mansikkaa ja mansikat istutin maahan, saa nähdä miten voivat ensi keväänä.
Sisällä alkavat joulu- (marraskuun) kaktukset kukkia. Ne olivat ulkona kesän ja muistin onneksi ottaa ne sisälle ennen ensimmäisiä pakkasöitä.

lauantai 2. marraskuuta 2013

Talvi saa tulla

Nyt on sitten talvivalkosipulitkin kylvetty. Istutusraudan avulla laitoin maahan - toivottavasti oikein päin. Saa nähdä mitä keväällä nousee. Ja missä, yleensä valkosipuleita jää syksyllä maahan sen verran, että niitä aina jossakin kasvaa.
Toin myös kasvimaalta lapion ja talikon ja muut työkalut pois. Talvi saa tulla. Toivottavasti keväällä on enemmän voimia häärätä siellä.