sunnuntai 20. joulukuuta 2015

Lämmintä

Nyt taitaa olla yhtä lämmintä kuin juhannuksena. Välillä kyllä oli muutama aste pakkastakin ja maa valkoisena noin vuorokauden. Ja ainakin viikko nollan yläpuolella.
Kaikki syystyöt tehty, rankakasakin raivattu autotallin edestä. Ruusut toki yhä peittelemättä, odottelee pakkaskauden alkua.
Lehtikaalia yhä hiukan puutarhassa, peurat eivät ole vielä kaikkia syöneet, mansikanlehdet kyllä taas kelvanneet. Itsekin hain muutama päivä sitten lehtikaalia ruokaan, kuivattuihin ei ole ielä tarvinnut koskea.

Kaikki marjatkin pakastimesta keitetty, yksi kattilallinen pelkkää viherherukkaa. Ihan hyvän makuista, täytyy viedä jouluksi maisitiaisia muillekin. Ja sekamehu, missä oli kaikkea mahdollisia sai hyviä arviointeja, kun vein sitä vapaaehtoistoimijoiden juhlaan!

sunnuntai 6. joulukuuta 2015

Lämmintä syksyä

Tänään on itsenäisyyspäivä. Ulkona lämmintä lähes kymmenen astetta, sataa ja tuulee. Yhtenä viikonlopuna on ollut hiukan lunta, mutta se suli nopeasti.
Puutarhassa ovat vielä lehtikaalit vihreinä ja violetteina. Niitä voisi käyttää, mutta en huomaa. Katselen aina vain jälkeenpäin ja ajattelen, että huomenna.
Syystöistä on myös vielä ruusut peittelemättä, mutta olen odotellut pakkasia ja talven alkamista, toivottavasti muistan aikanaan.