sunnuntai 7. kesäkuuta 2015

Melkein kaikki

Nyt on melkein kaikki istutettu/kylvetty puutarhaan. Tänään piilotin pavut ja nauriin siemeniä siihen penkin puolikkaaseen,  mihin kylvin viime syksynä porkkanoita, joista ei siis näkynyt jälkeäkään. Muualla olivat kyllä itäneet. Yhden porkkanpenkin kitkinkin noin ylimalkaisesti. Kovin läheltä taimiriviä ei vielä voinut rikkaruohoja repiä, ettei lähde porkkanat mukana.
Kevät on ollut kylmä. Koskaan ei vielä yli 20 asteen, harvoin edes yli 15 asteen. Kasvit ovat hengissä, mutta kasvu hidasta. Kukatkin vielä kuin taimia. Kastella ei ole tarvinnut, vettä on tullut taivaalta sen verran paljon. Ei isoja sateita, mutta viitsien milliä harva se päivä.
Joka paikassa on runsaasti muurahaisia, en tiedä miten ne haittaavat kasveja. Yhden verenpisaran vaihdoin toiseen ruukkuun, kun näytti niin hailulta ja kasvu olemattomalta ja ruukussa näkyi runsaasti muurahaisia. Kasveille ja puutarhaan tiputtelin hiukan hevonkakkaa.
Omenapuut kukkivat runsaasti, mutta luumuissa ei kukan kukkaa.
Kaikki pionit ovat hyvässä kasvussa, ruusut nukkuvat - toivottavasti vielä heräävät.

Kylmyys on tehnyt sen, ettei kunnlla tajua kesän tulleen. Kesävaatteilla ei tarkene ja usein vielä olen tehnyt tulta keittiöön ja takkaan. Muistelin, että usein olen näihin aikoihin jo käynyt mattopyykillä, nyt ei tule mieleenkään!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentteja ja kokemuksia