perjantai 2. kesäkuuta 2017

Vai lämmintä

Viimeksi blogailin, että tänään jo lämmintä. Sattui lämmin päivä tai taisi olla parikin, mutta kylmääkin on riittänyt. Tänään ja eilen lämpötila alle 10 astetta auringosta huolimatta. Poikkeuksellisen kylmä kevät sanovat säätieteilijät. Mutta silti ei oikeastaan ole  ollut yöpakkasiakaan.
Tosin niiden pelossa kokosin taas kukkapurkkini joko taimitarhaan tai terassin pöydälle jo eilen ja siellä ovat saaneet olla.
Kylmyydestäkö lie johtunut, että kaikki tulppaanit eivät lopulta auenneet kukkaan, vaikka olivat jo nupussa.
Onneksi kauniit suippokärjet kuitenkin aukesivat.

Ja voikukat tietysti kasvavat jo kauniina. Malvoja on näkynyt vain pari alkua.
Kirsikat yllättivät. Viime kesänä jouduin raivaamaan niiden päältä kaatunutta koivua. Nyt kun menin katsomaan, ihmettelin ensin onko joku vienyt loput koivut pois, kun puu oli niin kaukana kirsikoista. Sitten huomasin, että kirsikat olivat tulleet ulos metsästä. Pensas oli levittäytynyt pellon puolelle pois puiden katveesta. Ensi keväänä pitäisi katkoa viereltä ja ojasta kaikki lepät ja muut.
Sen verran olen pioneja katsastanut, että kaikki ovat ainakin hengissä. Ruusuista parissa näkyy eloa.

Enemmän olen tietysti keskittynyt kasvimaahan. Tänään perjantaina istutin keskiviikkona ostamani lehtikaalit ja purjot. Tusina purjoja taisi olla 18. Lehtikaalien tusina täsmäsi paremmin, mutta kun otin vain vihreitä ja violetteja, sain pari palmukaalta kaupan päälle. Samoin laitoin maahan myös punaviiniheinän ja sitruunamelissan, mutta kesäkurpitsat ja joriinit ovat edelleen autotallissa odottamassa ilman lämpiämistä. Ehkä sunnuntaina tai viimeistään maanantaina. Toivottavasti pysyvät hengissä siihen asti.
Pavut, herneet ja punajuuret ja portulakka odottavat myös vielä
Ja jo aikaisemmin olen kylvänyt porkkanaa, perunaa, sipulia ja monenlaista salaattia sekä mangoldia ja pinaattia. Vielä taitaisi mahtua hiukan perunaakin ellen jätä tilaa mangoldin ja salaatin uusintakylvöille. Tai sitten enemmän papua. Sitä olisi kiva pakastaakin. Kumpa tietäisi tuleeko lämmin kesä. Viime vuonna ei papu kasvanut. Kylvin varmaan liian kylmään maahan. Nyt ei siis asuta kiirehtiä.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentteja ja kokemuksia