tiistai 23. heinäkuuta 2013

Punaiset poimittu

Olen viime viikkoina vain ihaillut ruusujani, enkä ole katsonutkaan marjapensaisiin. Tänään lopulta menin tutkimaan punaherukoita ja hämmästys oli melkoinen - pensaat olivat lähes tyhjiä. Yleensähän niistä on tullut satoa enemmän kuin tarpeen. En tiedä oliki niissä marjoja paljon alun alkaenkaan, mutta rastaat ovat pitäneet puolensa. En ole laittanut mitään pelotteita, sillä mansikat saivat olla rauhassa ja yleensä marjoja on riittänyt linnuillekin. Mietin hiukan mitä teen ja sitten totesin viisaimmaksi poimia talteen, sen mitä vielä on. Tosin keskelle jäi vielä raakoja ja niiden varalta laitoin pari cd:t pensaan oksalle killumaan ja lintoja pelottamaan.
Huomenna täytyy tutkia mustat pensaat tarkemmin, ainakin yläoksilla oli jo kypsiä. Myös karviaiset ovat siinä vaiheessa, että laitoin verkkoa suojaksi supeja vastaan.
Vadelmat alkavat kypsyä, niitä näyttää tulevan kohtalaisesti, tosin metsävatut ovat pieniä. Kun tarkemmin mietin, heinäkuussa on saatu sadetta vähän, satanut on kyllä useinkin, putta vain muutama milli kerrallaan, eikä se riitä. Maa on rutikuivaa,
Näyttää siis siltä, että kun ennen olen laittanut mehumaijaan vadelmia ja mansikoita punaherukoiden mausteeksi, nyt laitan punaherukoita vadelmien ja mansikoiden mausteeksi!
Mutta ruusuissa riittää ihailemista, ruususiskoksetkaan eivät ole samanlaisia:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentteja ja kokemuksia