maanantai 22. heinäkuuta 2013

Satokausi alkaa vähitellen

Aika on mennyt kaikenlaisissa muissa puuhissa niin, ettei puutarhalle ole paljon aikaa eikä energiaa jäänyt kuin sadonkorjuuseen. Salaaattia tietysti olen hakenut (myös portulakkaa ja joskus punajuuren lehtikin mausteeksi). Mansikoita taisi tulla parhaimmillaa puoli litraa päivässä. Nyt pitäisi ottaa talteen rönsyjä uuteen penkkiin ja hävittää vanhat kasvit.
Vieraiden kunniaksi kaivoin ensin istutetut perunatkin ylös, sato oli pieni ja on tainnut myyrä verottaa osansa. Kesäkurpitsat ovat sen sijaan kasvaneet hyvin, jotkut liiankin suuriksi, kun en ole huomannut korjata talteen.
Tämän kuvan ottamisen jäkeen paistoin taas muutaman viipaleen jo aloitettua kurpitsaa ja toin puutarhasta salaattia hakiessanin pienen, noin kymmensenttisen kurpitsan, jonka käytän sellaisenaan salaattiin ja leivän päälle kuten tuoreen kurkun.
Parsakaalia ei tänä vuonna tule, pari reikäistä kasvia kyllä maalla on, mutta kukista ei merkkiäkään. Muutaman herneenpalon olen ottanut. Ja persilja kelpasi 7v. vieraalle. Ruuanlaitoon otin maalta myös pari isointa sipulia ja valkosipulin. Porkkanoita voisi varmaan kohta tutkia. 
Ruusupenkkiä olen käynyt ihailemassa, kitkemistä sekin kaipaisi. Keväällä istutettu valkoinen ruusu teki yhden kauniin kukan:

Peace-ruusut ovat kukkineet myös kauniisti. Alla olevan kukan iso koko ei näy kuvassa. Se oli noin viisitoista senttiä halkaisijaltaan.

Perjantaina kävin ystävän mukana mustikassa, saalis noin puolitoista litraa. Puutarhavadelmat jo hiukan punertavat, täytynee mennä tutkimaan, miten metsävatut jaksavat. Marjatuomipihlajan marjat ovat kadonneet räkättien suuhun, ennen kuin kypsyvät, koska en ole jaksanut/ehtinyt laittaa mitään pelotteita. Täytynee laittaa vielä johonkin oksaan vaikka harsoa, jotta edes muutaman marjan saisin.


4 kommenttia:

  1. Todella upea tuo Peace-ruusu, niin kauniit ja herkät värit.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Peace on ihmeellinen ruusu, sen väri vaihtelee ja muuttuu kukan vanhetessa. Joka päivä käyn useaankin kertaan katsomassa, miltä kukat nyt näyttävät.

      Poista
  2. Onpahan komean kokoinen ruusu. Omani ovat tirrejä tuon rinnalla.

    Mihin se aika laukkaa? Millään ei tahdo pysyä perässä, vaikka turbovaihde olisi päällä. Penkki- ja tuoliryhmiä on pitkin puutarhaa, kun vielä joskus kerkeäis niissä istuakin. :D

    VastaaPoista
  3. Nettimartta, kun olen seurannut blogiasi, tuntuu että Sinulla on todella turbovaihde päällä. Itse olen iän karttuessa yhä enemmän vain ihaillut miten luonto kasvattaa ja jättänyt puuhastelut vähemmälle. Joskus jäänyt liiaksikin vain ihastelemaan, kuten tämänpäivän postaus osoittaa.

    VastaaPoista

Kommentteja ja kokemuksia