torstai 24. heinäkuuta 2014

Helle jatkuu

Helle jatkuu, tänään luvassa jo 30 astetta ja taivas on pilvetön. Maa on kuivaa. Viikonloppuna satoi muutama milli, mutta se ei maata kastellut, ehkä lehtien kautta kasvit saivat hiukan kosteutta. Ensi viikolla voi toivoa sadetta, viikonloppu on vielä tätä.
Olen hiukan kastellu ruusuja (ja tietysti ruukkukukkiani). Se henkiin jäänyt ruusu on Peace:


Kuvat tulivat nurin päin, ensin ruusu oli keltainen ja parin päivän päästä valkoisempi.
Huomasin ruusupenkin päässä rikkaruohojen keskellä (olen jättänyt loppupenkin jo oman onnensa nojaan) toisenkin ruusun nupussa, sekin näyttää Peacelta, niitähän oli lopulta useampi.
Piha on ruman näköinen, sillä monet kukat ovat jo kuihtuneet, mutta en uskalla ajaa nurmea ennen kuin tulee kosteutta.
Puutarhasta hain ensimmäiset perunat viime sunnuntaina kun tytär ja tyttärentytär olivat käymässä. Myös muutaman pienen kesäkurpitsan olen ottanut ja tietysti salaattia ja mansikoita. Mansikat alkavat jo loppua.
Kesäkurpitsoita olen joskus kastellut, mutta reikiintyneet parsakaalit jättänyt ötököille. Lehtukaalit, jotka ovat kauempana parsakaaleista voivat hyvin. Pavutkin kasvavat, mutta taitavat alkaa vasta nyt kukkia.  Porkkanat ja punajuuret kasvat ok, samoin salaattia riittää.
Puutarhassa alkavat myös pioniunikot kukkia, niitä on vain muutama kasvanut, vain pieni osa kylvöstä.
Ja klapikasakin on pienentynyt. Tytär kantoi käydessään kiitettävästi puita liiteriin ja tisekin yritän jatkaa hommaa edes vähän kerrallaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentteja ja kokemuksia