sunnuntai 13. heinäkuuta 2014

Hellettä

Tämä kesä ei tunne kohtuutta säissä. Ensin kylmää, sitten helle. Ja kuivaa. Kasvit tietysti tykkäävät lämmöstä ja kukat kukkivat, mutta puutarhakasvit kaipaavat vettä, enkä ole jaksanut sitä kantaa.
Kun viikko sitten tulin mökiltä kotiin ja tarkastin tietysti pionit, odotti yllätys, osa vaaleanpunaisista pioneista olikin erilaisia, ei kerrottuja. Kaksi seuraavaa siis samasta pensaasta:


Muutkin pionit alkoivat avautua.
 Pari ruusuakin on kukassa, tietysti se iso pensas ja pari tänä keväänä ostettutua ja istutettua. Ja siinä yhdessä juuri ja juuri talven yli säilyneessä on yksi nuppu, odotan jännittyneenä, onko se Peace - toivottavasti.
Mansikoitakin on tullut hiukan. FB:stä sain vinkin, että hirvensarvisuola karkottaa rastaat. Ehkä hiukan, mutta joku siellä vierailee. Olen pitänyt myös harsoa. Näin kuivalla ei ole pelkoa marjojen mätänemisestäkään.
Helteestä huolimatta (onneksi ei paistanut aurinko) perkasin sipulipenkin, joka oli täysin rikkaruohojen vallassa. Maa oli kovaa ja kuivaa. Säätiedotus on lupaillut sadetta ja muutama pisara tulikin tuulen mukana, toivottavasti kohta tulee enemmän, ainakin on  pimeää.
Pihakin on kuiva ja palanut. Kukkia sentään kasvaa, päivänkakkaroita pitkin pihaa, ketoneilikoita iso alue kuistin edessä ja ne ovat levinneet myös keinun taakse.
Salaattia tulee maalta jo mukavasti, perunoita en ole tutkinut. Parsakaalin lehdet on syöty, vaikka olen ruiskutellut niitä mäntysuopaliuoksella. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentteja ja kokemuksia