sunnuntai 29. kesäkuuta 2014

Nokkosvettä

Tänään piti sataa, mutta sadealue taisi jotenkin hajota tässä kohtaa. Niinpä käytin tilaisuuden hyväkseni ja menin kastelemaan valkosipuleita, parsakaaleja ja kesäkurpitsoita nokkoskäytteellä, jonka olin joskus laittanut hautumaan. Yhden kannullisen vein taas omenpuullekin.
Kun katselin mansikoita, joku oli hiukan homeessa, muutaman muut vain huonoja (pakkanen?) ja joku oli kuin jo linnun syömä.
Facebookista löysin vinkin, että hirvensarvisuola pelottaa rastaita, ostin jo sitä ja vielä pitäisi saada pellolle. Tiistain jälkeen pitäisi olla enemmän aikaa puutarhalle.
Ja vettä pitäisi kantaa, ellei huomennakaan sada. Juhannuksen aikaan tuli yhteensä 25 milliä, ei siis kovinkaa paljon. Selkeästi taas näkyi, että penkissä alempana olevat parsakaalit voivat paremmin, ovat saaneet enemmän kosteutta.
Mutta lämpöä ei ole vielä saatu. Eilen kyllä paistoi aurinko ja kai perjantainakin ainakin hiukan ja lämmintä oli viitisentoista astetta. Tänään taas itätuulta ja pilvistä. Pionitkin ovat edelleen nupussa.
Vielä kuva perunanvarsista, miten pakkanen on niitä viottanut. Samoin on käynyt pavuille.
Ja pihassa samettikukille, ja verenpisaroille, joriinitkin tainneet hiukan kärsiä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentteja ja kokemuksia