tiistai 17. kesäkuuta 2014

Koleaa

Kolea on juhannusviikko, tänään ei mittari noussut edes kymmeneen asteeseen, vaikkka ilma oli ainakin ajoittain aurinkoinen. Hiukan on luvassa lämpiämpää, mutta eipä yli viidentoista asteen mennä ennusteiden mukaan vielä viikkoon.
Eilen käivn vielä yhdessä puutarhakaupassa etsimässä Peace -ruusua, mutta turhaan. Ostin sitten Paint The Town -ruusun, jonka pitäisi olla kauttaaltaan tummanpunaisen kukkien peitossa. Nyt ruusu odottaa terassilla istutusta - ehkä huomenna. Täytynee ensi keväänä olla aikaisemmin liikkeellä.
Ostin myös pavun siemeniä täydennyskylvöä varten, ne likoavat vielä keittiön pöydällä, jospa huomenna olisi edes hiukan enemmän lämmitä.
Ostokukkani kasvavat hyvin hitaasti, mietin laitoinko sittenkin multaa liikaa tuhkaa ja kalkkia. Ne näyttävät surullisen naurettavilta muutamine kukkineen, kun katselee ympärilleen sitä runsautta, mitä lunto on antanut. Ehkä syksyllä tilanne on tasapainoisempi, kun luonnon kukat alkavat lakastua ja nämä innostuvat kesän aikana edes hiukan kasvamaan ja kukkimaan runsaammin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentteja ja kokemuksia