tiistai 3. kesäkuuta 2014

Ahdasta, mutta kaikille paikka

Nyt on kaikki istutettu ja kylvetty mitä piti, paitsi herneet. Nyt niille ei jänyt paikkaa ja yleensä herneitä ollutkin vain suunnilleen neliömetrin suuruisella alueella.
Kaiken tilan veivät kaalien taimet, joita torimyyjä annosteli runsaalla kädellä. Tusina parsakaalin tainta taisi olla parikymmentä ja kun pyysin paria-kolmea lehtikaalin tainta kokeillakseni niitäkin, sain niitä kourallisen eli 8. Viimeiset lehtikaalit piti istuttaa jo multakasan reunaan kun muualta en paikkaa löytänyt. Maa olisi varmaan pitänyt kalkita, mutta nyt taas on voimat (ja aika) vähissä, joten sen jäi. Mutta huomenna on päivä uusi. Onneksi purjon myyjä oli tarkempi ja tusina oli vain 13. Myös kesäkurpitsat istutin eilen.
Salaattia olen jo saanut omalta maalta, kun istuttelin sinne toukokuussa kapan saalattien jämiä. En poistanut udes ruukkuja, koska juuret olivat ulkopuolella ja ruukun pois repiminen olisi repinyt myös juuret. Kylvetyistä salaateista ei vielä ole ruuaksi, mutta kasvussa ovat.
Mansikka kukkii ja mansikkamaalta olen joskus isompia rikkaruohoja kiskonut poiskin. Samoin toisen valkosipulipenkin perkasin viime viikolla. Sipulitkin taitavat olla kasvussa, en ole kunnolla harson alle katsonut. Huomenna täytyisi varmaan vilkaista porkkana- ja punajuurikylvksiäkin.
Olin viikonvaihteessa pari vuorokautta matkoilla ja kun palasin, ainakin ruoho oli kasvanut. Hiukan olen keskipihaa leikannut, mutta ongelma on siinä, että pihassa kasvaa myös malvaa ja päivänkakkaroita, joita ei raaskisi leikata. Mutta kaikkia ei voi kiertääkään.
Ensimmäinen malva on jo kukassa.
Myös lupiinit ja akileijat alkavat kukkia, samoin sireenit. Mutta vain yhdessä ruusussa on eloa. Pionit ovat kaikki kasvussa ja aikaisimmassa jo iso nuppu. Ja mansikat kukkivat, omenapuiden kukina on jo hiipunut. 
Luumuissa en huomannut kukkia, olen varmaan lannoittanut niitä liian vähän ja kasvu on hidasta, täytynee kastella lannoitevedellä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentteja ja kokemuksia