sunnuntai 15. kesäkuuta 2014

Ruusuja ja perkausta

Talvi taisi oikeasta viedä ruusuni, yksi vanhoista on kauniisti kasvussa ja yhessä on sentään pientä alkua. Muut ovat edelleen kuolleita. Niinpä kävin hakemassa pari uutta. Peacea en harmikseni löytänyt, mutta ostin Kiss Me ja Super Hero -nimiset ruusut. Suukot ovat kai vaaleanpunaisia ja sankari keskipunainen. Yritän vielä huomenna etsiä Peacen, sen kauniimpaa ruusua ei ole.
Mutta kukkia kyllä kasvaa istuttamattakin:

Lupiineja on turhankin paljon, mutta kun ei raaski leikata ainkaan kukkia.
Kasvimaalla on vuorossa perkaus, taimet kasvavat ja niin rikkaruohotkin, tänään oli vuorossa toinen mansikkapenkki ja valkosipulipenkki. Huomenna pitäisi vielä kaydä läpi porkkanat, perata rikkaruohot ja harventaa. Hiukan niitä joku aika sitten jo siistinkin, mutta uusi kierros on tarpeen.
Muut ovat hyvässä kasvussa, paitsi pavut, taisi siemen olla vanhaa. Yhden pienen alan korvasin jo herneillä ja nyt suunnittelen paikkausta punajuurilla, ellen huomenna muista/löydä lisää pavun siemeniä. Punajuuren ja pavun pitäisi olla hyviä naapureita.
Parsakaalitkin ovat kaikki lähteneet kasvuun, mutta joku käy jo lehtiä syömässä, tänään suihkuttelin mäntysuopaliuosta. Katsotaan miten käy.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentteja ja kokemuksia