tiistai 28. lokakuuta 2014

Syyskylvöt

Tänään on ollut lokakuun lopun lämpimin päivä 50 vuoteen, Kokemäellä mitattu virallisesti 14,1 astetta, etelätuuli on ollut voimakas. Oli siis hyvä aika tehdä syyskylvöt eli istuttaa talvivalkosipulit ja kylvää hiukan porkkanoita kokeeksi. Porkkanoiden päälle suositeltiin harsoa, mutta kylvin ne penkkiin, jossa on oli katteena ruohosilppua, joten siirsin silpun taas takaisin katteeksi kylvön jälkeen. Myös talvivalkosipuit saivat ruohokatteen.
Muutama kukkasipuli taitaa myös odottaa vielä jossakin (kun muistaisi missä). Huomenna voisi kaivaa ne maahan.
Vaikka nyt on lämmintä, viikko sitten taisi olla pakkasta. (Itse olin Kyproksella 23 asteen lämmössä).
Pakkasta oli vielä viime keskiviikkona kun palasin. Torstaina kun hain puutarhasta porkkanoita ja punajuuria, maa oli jäässä, mutta sain sentään pari porkkanaa irti. Nyt maa on jo sula ja juurekset ovat edelleen hyviä.
Puutarhassa olivat taas peurat (kauriit) vierailleet. Mansikan lehdet oli syöty, niin että vain varret olivat pystyssä. Myös lehtikaalit ovat kelvanneet ja parsakaalit (siis niiden lehdet, kukintojahan ei niin koskaan tullut). Ja omenpuuta oli taidettu taas hukan pureskella.
Nyt on tärkeimmät syystyöt tehty, vielä on muutama kukkaruukku pihassa, mutta en raaski viedä vihreitä kasveja pois. Ja yksi mansikka on vielä kukassa. Mansikat ehkä kannatta viedä ruukkuneen tai ilman maahan talvehtimaan, jotta ensi vuonna saisi satoa.
Ja vielä kuvan syyskeltaisesta tammestani.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentteja ja kokemuksia