sunnuntai 17. toukokuuta 2015

Ennen ja jälkeen

Eilen ja tänään menin lopulta huonekasvien kimppuun. Mullan vaihto sisäkukille on monena vuonna jäänyt tekemättä ja tänäkin vuonna hiukan venähti. Hyvin kukat ovat kuitenkin jaksaneet veden ja teen (kaadan aina teet mukien pohjalta kukille) voimin. Joskus harvoin laittanut lannoitettta (sekin varmaan vuosikymmenen vanhaa) veteen.
Ensimmäiseksi otin käsittelyyn keittiön seinältä kultaköynnöksen, jonka sain talon mukana.

Kuten kuvasta näkyy, vartta oli paljon, mutta lehdet vähissä, vaikka hankin kukkaa varten kasvilampun, joka paloi talvella joka päivä. Ruukku oli tietysti täynnä juuria, joita karsinkin ankarasti, samoin kuin koko kasvia.

Ja seuraavaksi cissus työhuoneen seinältä. Olen sen saanut työkavereilta, minkä vuoksi en ole raaskinut hävittää sitä, vaikka joskus on mieli tehnyt.
Sama juttu sille, paljon juuria ja itse kasvia pois - vahingossa enemmänkin kuin oli tarkoitus;
Saa nähdä, miten selviävät käsittelystä. Molemmista otin tietysti pistokkaita veteen juurtumaan siltä varalta, etteivät selviä. Kaikkien kukkien ruukut olivat täynnä juuria, niinpä otin vain pistokkaita tarkoituksena uusia koko kasvi. 
Urakkaa täytyy jatkaa ensi viikolla, kunhan saan ostettua kaktusmultaa.
Puutarhan työt jäivät vähälle tälle viikolla, tiistaina istutin kuitenkin sipulit ja ruukutin pihakukkien taimet. Nyt latvoin verenpisarat, jotta niistä tulisi tuuheampia ja laitoin pistokkaat kasvamaan samoin muovirasioihin, missä taimet tulivat. Ainakin vielä ovat hengissä.
Tulppaankit ovat vihdoin avautumassa, mutta voikukat tietysti ehtivät ensin.

Mutta malvat ovat taas vähissä terassin reunalla, onneksi on hiukan siemeniä viime syksyltä, täytyy kylvää niitä. Ja ottaa taimet talteen, mistä niitä sitten löytyykin. Nurmikkokin pitäisi jo leikata.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentteja ja kokemuksia