perjantai 1. toukokuuta 2015

Kylvökausi alkuun

Tähän asti olen ulkona tehnyt vain risusavottaa. Viime kesänä kaadetuista puista on oksat olleet suunnilleen entisellään ja nyt kun ei ole ruoho vielä kasvanut niitä peittämään, ovat näyttäneet pahalta ja niinpä olen siivoillut pihan sisääntuloa. Pienimmät risut vien kauemmas metsään, sormenvahvuiset katkon  oksasaksilla paloiksi odottamaan polttamista pesässä ja isot kasaan odottamaan sahausta ja jopa tarvittaessa halkaisua. Kasa on nyt tämän näköinen, siellä on ihan risujakin joukossa. Saa nähdä, saanko sitä kesällä käsiteltyä vai jääkö taas syksyksi.

Muutama viikko sitten tulleet kukantaimet ovat vielä hengissä, eivät ole paljon kyllä kasvaneet. Portulakatkin ovat piristyneet, ne ovat varmaan turhan pienissä ruukuissa. Ehkä voisi laittaa jo muutamaan isoon ruukkuun. Ei ole oikein käsitystä, millaisia ne ovat isona. (Kuva jotenkin nurin päin.)

Portulakat ja muutkin ovat olllet taimilavassa, johon olen yöksi laittanut harsoa päälle, ainakin jos on luvattu kylmää yöksi. On siis verenpisaroita, kerrottuja petunoita ja miljoonakelloja kasvamassa. Verenpisaroita pitäisi varmaan kohta latvoa.
Kaksivuotiset orvokit ovat saaneet olla pöydällä. Niissä on jo yksi kukka, nekin voisi varmaan istuttaa yhteen isoon ruukkuun. (Miksi en sitä heti tehnyt?)


Hiukan orvokeitakin jo ostin ja istutin,
 Isot narsissit alkavat myös olla kukassa
Ja pieniä sinisiä skilloja on noussut sinne tänne.
Ensimmäinen voikukkakin kukki jo talon seinä alta.
Tulppaanit ovat vasta nupussa.
Rapareperi on jo hyvässä kasvussa. Myön ensimmäisen pionin juurakko on selvästi hereillä.

Tarkoitus on huomenna kylvää salaattia sekä maalle harson alle että parvekeruukkuun taimilavaan. Ja ehkä myös samettiruusuja, niidekin siemeniä löysin. 
Tänään myös putsasien ekan mansikkapenkin, tosin peurat olivat syksyllä pitäneet vanhoista lehdistä huolen, joten vain leikkelin lehtiruoteja pois, samoin rikkaruohoja. Ripsuttelin hiukan syyslannoitettakin niille ja varmaan laitan harson päälle, jotta kasvu nopeutuu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentteja ja kokemuksia