keskiviikko 8. kesäkuuta 2016

Hiukan sadetta

Tänä aamuna satoi hiukan noin viisi milliä. Hyvä sekin - kasvit saivat vettä ja lisäksi saavit täyttyivät rännien alla.
Kaikki on kylvetty, paitsi mansikkamaa odottaa taimia. Viimeisenä vielä käyttämättä jääneet itäneet perunat sekä punajuuret ja hiukan salaattiakin. Salatti on kasvanut hitaasti paitsi valmiit kaupasta ostetut, mutta nekin olen syönyt loppuun, Eilen jo salaatissa oli paljon vesiheinää, täytyy syödä sitä mitä salaattimaalta saa sekä voikukanlehtiä. Illalla kaupassa alistuin ja ostin salaattia, jona pohjan voin taas viedä maalle kasvamaan.
Ja pienten omenapuiden alustan perkasin ruohosta, laitoin mullan päälle hevonkakkaa ja pihasta sahanpurua. Kun viimeistä puruämpäriä tyhjensin, tajusin, että olisi pitänyt kastella lannoitteet, jotta ne nopeammin sulaisivat, mutta liian myöhään. Heitin hiukan lannoitetta vanhemmillekin omeapuille, varsinkin sariola näyttää voivan huonosti. Jos se tekee paljon raakileita, täytyy osa ottaa pois.
Toissayönö kävi halla, perunanvarret mustuivat, jopa harson alla, kun harso oli jo korkeiksi kasvaneissa varsissa kiinni. Muita vaurioita en ole (ainkaan vielä) huomannut. Kukkia vein suojaan taimilavaan tai pöydälle seinän viereen. Mansikat kukkivat, toisen penkin päällä oli harsoa, mutta minusta kukat ovat säilyneet.
Eilen aloitin kasvimaan perkauksen eli perkasin ja harvensin alustavasti porkkanapenkit ja siivosin valkospulipenkit. Espanjalaiset kasvavat tosi hyvän näköisesti.
Tänään pitäisi puhdistaa sispulipenkki, siinä on rikkaruohoja enemän kuin sipuleita.  Ulkona on aurinkoa, mutta kova tuuli ja kylmä, vain kymmenkunta astetta,
Mansikantaimia en löytänyt netistäkään, paitsi Jonsokia olisi ollut. Pidin kuitenkin voimassa Kajaaniin tekemäni varauksen Polkista, pitäisi tulla heinäkuussa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentteja ja kokemuksia