sunnuntai 5. toukokuuta 2013

Kylvöjä maahan

Eilen tein ensimmäiset kylvöt maahan. Istutin penkin tavisipulia. Totesin, että lopulta yllättäen löytyneet kotimaiset luomuvalkosipulit olivat niin suuria ja niissä oli niin monta kynttä, että istutettavaa (ja syötävääkin) riittää. Nyt sataa, mutta ensi viikoksi on luvattu kaunista ja lämmintä, täytyy yrittää ehtiä puutarhaan. 
Laitoin myös hiukan salaatin siemeniä suoraan maahan. Siemenet olivat vanhoja, mutta toivottavasti itävät. Toisetkin siemenet ovat jo itäneet, mutta ovat niin hentoja, etten uskalla vielä siirtää mihinkään.
Kummankin istutuksen päälle laitoin harsoa. Valkosipuleiden päälle lähinnä siksi, etteivät rastaat sekota maata. Talvivalkosipulipenkin ovat möyhentäneet pahasti. Laitoin siihen syksyllä ruohoa katteeksi ja sen alta on tietysti löytynyt mukavasti matoja. 
Sadetta odotellessa laitoin eilen myös hiukan kalkkia kasvimaalle ja omenpuiden alle. Olen huono ja laiska kalkitsija, todennäköisesti nytkin laitoin liian vähän.
Pihassa ovat krookukset jo lakastuneet, mutta narsissit ja tulppaanit vasta nupulla. Katselin viimevuotista blogia (vuodatuksessa) ja vuosi sitten olivat narsissit jo kukassa.
Vain muutama pieni sininen (helmilija?) kukkii pihassa. Ja tietysti ostetut orvokit.
Ja pihassa kukkii tietysti myös jokakeväinen klapikasa. Tällä kertaa tämä tilataidetos on aika säännöllisen muotoinen, mutta tulee liiankin pitkälle pihaan. Kunhan kuluu kuukauden verran, saan aloittaa puiden sisäänkantourakan. Toivottavasti riittää aurinkoisia ja kuivattavia säitä. 
Mutta kasvit kaipaavat vettä. Mitä uskaltaisi toivoa, sadepäivä kerran viikossa - tai sadeyö.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentteja ja kokemuksia