lauantai 11. toukokuuta 2013

Ruusupuska alas

Meinin tänään leikkaamaan vanhaa ruusupensasta, jota olen jonkin verran saksinut joka kevät. Nyt innostuin ja leikkasin alas koko puskan. Saa nähdä miten sen käy. Leikkaus olisi pitänyt tietysti tehdä jo aikaisemmin, osa versoista on jo selvästi kasvamassa. Mutta pensas on ollut turhan iso. Siinä on aina paljon nuppuja, joisa suuri osa ei jaksa puhjeta kukkaan. Ja kukatkin ovat niin haalean-vaalean punaisia, etten kauheasti pidä niistä. Mutta katsotaan, miten ruusun käy!
Jollakin puutarhasivulla mainostettiin  perinteistä myskimalvaa. Sanottiin, että se kestää kuivuutta, mutta ei märkää talvea. Viime syksy oli märkä ja tammikuussakin yksi lämmin jakso. Ehkä se vei malvat. Onneksi alkuja löytyy myös puutarhasta, kun pitää silmät auki. Pari versoa taas tänään siirsin terassin reunaan.
Malvat löytyivät,kun käänsin yhden penkin päätä, jotta sain istutetua siihen itäneet perunat, jotka olivat odottaneet mullassa ja paperipussissa. En ollut tarpeeksi muistanut kastella niitä, joten vain yksi oli oikeasti lähtenyt kasvamaan, Mutta katsotaan, miten perunoiden käy.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentteja ja kokemuksia