tiistai 13. elokuuta 2013

Sipulit ylös

Aika on mennyt marjapuskissa (ja töissä ja kokouksissa) niin että puutarha on jäänyt oman onnensa nojaa. Rikkaruohojen seassa kasvaa kyllä syötävääkin. Päivittäin haen sieltä porkkanoita, punajuuria, portulakkaa ja persiljaa. Ja kesäkurpitsaa. Tänään huomasin, että porkkanoista pitävät muutkin, myyrä oli käynyt ottamassa osansa. Täytyy varmaan kohta nostaa porkkanat ylös.
Tänään nostin talvivalkospulit ja sipulit, sipuleista oli osa kasvanut suuriksi, osa pienempiä. Isot olivat kesäkurpitsojen vieressä, olivatkohan saaneet vettä kun olin kesäkurpitsoita muutaman kerran kastellut.
Talvivalkosipulit olivat kohtuullisen kokoisia, eivät kovin suuria. Olisivat ehkä kaivanneet enemmän vettä heinäkuussa.
Toin sipulit pahvisissa mansikkalaatikoissa talon eteen kuivumaan aurinkoon ja lähdin kirkolle kokoukseen. Mennessä jo katselin synkkiä pilviä ja kotiin palatessa tuli vettä välillä rankastikin. Mutta ehdin kotiin ennen sadepilviä. Taivas oli tummien pilvien peitossa lähes kauttaaltaan, mutta sipuleihin paistoi vielä aurinko. Nostin ne nopeasti eteiseen ja hetken kuluttua sade ropisi myös täällä.
Vadelmia on tänä vuonna tullut melko hyvin ja matoja on yllättävän vähän. Taas vanhaan tyyliin olen ottanut parhaat syötäviksi sellaisenaan ja loput odottamaan mehustusta ja viileitä syysiltoja.
Välillä olen ihaillut tietysti ruusuja ja myös miljoonakelloja.
Tämän ruukun olen itse kasvattanut pienistä netistä tulleista taimista. Ilmeisesti sopivan kokoinen ruukku. Pienemmässä ruukussa kukinta on vähäisempää. Tänään lannoitinkin vielä ruukuissa olevia kesäkukkia. Talvehtiville kasveille pitänee kohta antaa syyslannoitetta. Ensi viikolla, kun pääsen taas pienen reissun jälkeen kotiin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentteja ja kokemuksia