keskiviikko 28. elokuuta 2013

Valkosipulit ylhäällä

Viikko on ollut niin aurinkoinen ja lämmin, että on ollut pakko olla ulkona ja tehdä ulkotöitä. Eilen sain poimittua loputkin tyrnit. Ei niitä (onneksi) kovin paljoa tullut, mutta varmaan riittää itselle nautittavaksi muutama joka aamu puuron päälle ja hiukan vielä lapsille vietäväksi.
Eilen illalla tein myös loppuun yhden urakan, vein viimeisetkin klapit liiteriin - tai melkein viimeiset. Ihan maassa alimmaisina olleet puut ovat vielä lavojen päällä kuivumassa, mutta jos viikonlopuksi luvataan sadetta, vien nekin katon alle huomenillalla. Kyllä ne sielläkin kuivuvat.

Tänään siirryin sitten raivaamaan puutarhaa. Kiskoin ja leikkasin rikkaruhoja ja nostin valkosipulit ylös. Aika pieniksi jäivät, olisi varmaan pitänyt kastella ja ehkä lannoittaakin enemmän. Riittävät kyllä minulle. Samalla keräsin maasta isot kasat rikkaruohojen juuria auringon kuivatettavaksi. Eilen kävin läpi kauimmaisen perunapenkin. Se oli ontto, täynnä myyrien koloja. Eikä perunoita kuin muutama.
Pavut kukkivat ja kasvavat hirveästi, rönsyjä on joka paikassa. Mutta milloinkahan tekevät hedelmiä eli papuja. Odottavatko ne viileämpiä ilmoja.
Puita liiteriin kantaessa olen ihastellut liiterin seinustalla kukkivia verenpisaroita.



2 kommenttia:

  1. Verenpisarat ovat kauniita, ihana kun jaksavat kukkia vielä näin myöhään. Pienissä valkosipuleissa ei ole mitään vikaa, ehkä hiukan työläämpi kuoria, mutta eihän niitä monta yhteen ruokaan mene. Meilläkään ne eivät kasvaneet ihan niin suuriksi kuin muina kesinä, mutta valkosipulin makuun noillakin pääsee.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näin kaupungin puutarhassa vuosikymmeniä vanhan verenpisaran, joka oli kuin pieni puu. Talvetetaan kuulemma 10-15 asteisessa huoneessa. Minulla on yksi huone talvella siinä lämpötilassa, harkitsen kokeilemista. Eihän siinä ainakaan mitään menetä.
      Valkosipuleita minulla kyllä kuluu, sillä joka ilta siivutan tai puolitan yhden kynnen voileivän päälle.

      Poista

Kommentteja ja kokemuksia