torstai 1. toukokuuta 2014

Sadetta odotellessa

Tänään piti sataa, mutta saderintama ei tänne asti yltänyt. Sadetta odotellen vein kuitenkin eilen omenapuiden alle hiukan lannoitetta (sen mitä autotallin nurkasta löysin, täytyy ostaa lisää) ja kalkkia. Ja karsin vahoista karviaispuskista kuivuneita oksia. Niissä on myös aivan sammaloituneita oksia, jotka kuitenkin ovat hengissä.
Aurinko alkoi paistaa iltapäivällä niin, että piti lähteä ulos. Tarkoitus oli laittaa samettikukan siemeniä itämään. Olen usein ottanut syksyllä siemeniä talteen. Enpä ollut viime syksynä jaksanut sitä tehdä, sillä siemenpussissa olikin malvan siemeniä. Taitavat olla nekin tarpeen, vaikka kyllä malvoja on kasvussa terassin edessä. Tosin taitavat odottaa lämpimämpiä ilmoja, joita ei ole kuitenkaan ihan heti luvassa.
Säästä huolimatta voikukkia on entistä enemmän, tulppaanien kasvu on edelleen hidasta.
Menin siis hetkeksi puutarhaan tekemään multakasan viereen penkkiä valkosipuleille. Olen yrittänyt kasvattaa siinä aikaisemmin porkkanoita ja salaattia, mutta huonolla menestyksellä. Nyt yritin ottaa pois rikkaruohojen juuret ja siirsin kasasta lisää multaa, täytynee myös kalkita.
Kun hiukan touhusin ja kiviä pois maasta, hengästyin heti. Ja iso maha haittasi kumartelua! Tarttis varmaan tehdä jotain. Vaikka puurtaa puutarhassa entistä ahkerammin!

1 kommentti:

Kommentteja ja kokemuksia