torstai 26. toukokuuta 2016

Nyt sadetta

Kevät on ollut harvinaisen lämmin, 25 asteen hellerajakin ylitetty - ehkä ei täällä kuitenkaan, olen siihen liian lähellä rannikkoa. Tänään on satanut, mikä on ihan hyvä.
Aamulla ennen sadetta laitoin kiireesti pavut ja portulakat maahan, että pääsevät kosteassa hyvin alkuun. (Papujen liotus tosin unohtui). Eilen kylvin yhden penkin perunoita, Siikliä, aikaisemmin maahan laitetut perunat näkyvät olevan jo kasvussa.
Tiistain kävin torilla, ostin persiljaa, tilliä, sitruunamelissaa, punahierakkaa ja ruohosipuia ja istutin ne - varmaan liian lähekkäin. Tusina purjoja oli nyt 17 ja nekin on maassa, samoin sipulit ja porkkanoita parissakin penkissä.
Valkosipulit ovat myös hyvässä kasvussa, jopa ne espanjalaiset valkosipulitkin ovat jo pinnalla.

Väliin surkeutta, isompi "mummun puu", siis omenapuu on kullut, ei kukan kukkaa. Surku ja sääli, onneksi toinen on hengissä. Sariola on täynnä kukkia.
Myös se yksi tummanpunainen pioni, joka on aina ensimmäiseksi ehtinyt kukkaan, ei ole kunnolla lähtenyt kasvuun, muut pionit voivat hyvin. Uusia Peace ruusuja ostin 3kpl ja ne näyttävät lähteneen kasvuun. Vanha Peace se sijaan ei.

Kukatkin ovat kunnossa. Rusokki ja miljoonakello jo kukkivatkin ja hiukan muutkin, orvokit ovat upeita.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentteja ja kokemuksia