keskiviikko 24. syyskuuta 2014

Syksy tuli

Nyt on sitten syksy tullut, toissayö oli ensimmäinen hallayö. Myös viime yönä lämpötila pyöri nolla vaiheilla, mutta pilvet taisivat estää enimmät pakkaset. Pavut ovat mustana ja kesäkurpitsa. Samoin kukat kärsineet. Piti suojata jättiverenpisarat, koska ne alkavat vasta nyt kukkia (nuppuja on runsaasti), mutta jätin viimeistelyt eli peittelyn myöhempään iltaan ja unohdin koko jutun. Samettikukat näyttävät ainakin vielä kukkivan kaunnisti.
Perunat nostin eilen, ei niitä paljoa tullut, mutta olivat yllättävästi kasvaneet, vaikka varret olivat menneet jo ajat sitten. Katselin toista porkkapenkkiä ja ihmettelin, että vaikka mielestäni sen harvensin, siltä ei kuitenkaan näyttänyt. Ehkä osa siemenistä iti vasta harvennuksen jälkeen.
Taase menee pari ilta kokouksiin ja sitten vielä mummuttelua, joten sadonkorjuu jäänee ensi viikkoon. Mutta säänkin odotetaan taas hiukan lämpiävän.
Tänäänkin lämpö jäänee päivälläkin alle kymmenen asteen. Eilen ja toissapäivänä lämmitin paitisi tietysti keittiön hellan, myös työhuoneen uunin. Eilen hellalla kiehui myös taas annos omenasosetta sarioloista. Nyt kun ne alkavat olla kypsiä, ne ovat turhankin makeita soseeseen. Täytynee hakea Antonovkia seuraksi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentteja ja kokemuksia