torstai 18. toukokuuta 2017

Tänään jo lämmintä

Tänään on ollut jo lämmin päivä, viitisentoista astetta. Aurinko on kyllä ollut pilvessä. Nyt on onneksi aikaa  hosua puutarhassakin, mitä nyt tiistaina oli koulutusta ja eilen olin iltapurjehduksella.
Joka tapauksessa sain tiistaina aamulla istutettua ensimmäiset kasvit eli pari kaupasta ostetun salaatin juuristoa.








Tiistaina kaupungissa käydessäni ostin myös siemeniä ja olen kylvänyt Lollo Rosso salaattia, parsasalaattia, mangoldia ja tänään vielä australialaista lehtisalaattia. Ja huomenna voin taas laittaa kolmannen kaupan salaatin.
Tiistaina piti myös laittaa maahan säästämääni omaa vanhaa valkosipulikantaa, mutta oli mädättänyt sen - minä tyhmhyri olin pitänyt sitä jääkaapaissa muovipussissa ja sitten pääsiäisenä kun jääkaappia piti tyhjentää, heitin pussin eteiskomeroon ja siellä se tietysti mätäni, oli kostunut jääkaapissa. Harmittaa! Istutin tilalle taas hiukan espanjalaista. Viime syksynä puutarhurilta tilatut näkyvät kasvavan hyvin.
Tein myös toisen mansikkapenkin, 10 jonsokkia ja samanverran polkaa. Tänään kylvin myös porkkanat, mutta varistelin liikaa niitä, kaksi pussia eivät riittäneet juuri mihinkään. Täytyy ostaa lisää, kunpa löytäisi nauhana.
Perunaakin hain torilta Annabellaa. Sen laitan huomenna - ainakin hiukan maahan.
Yötkin ovat olleet sen verran lämpimiä, että aion jättää kukat ulos. Muut ovat kasvaneet hyvin - paitsi portulakka. Sen taimet olivat niin pieniä, etten ole osannut käsitellä riittävän varovasti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentteja ja kokemuksia