sunnuntai 19. elokuuta 2018

Helle ohi, mutta kuivuus jatkuu

Helteen on nyt luvattu olevan ohi. Perjantaina oli kyllä taas välillä 27 astetta, ja nytkin lähentelee 20 astetta. Mutta kuivuus ei ole ohi. Tosin viime yönä satoi siisi milliä ja sitä ennen 3 milliä, mutta ei se riitä kastelemaan kuivaa maata. Oon oidotellut sateita, jotta porkkanat ja pavut, purjot ja lehtikaalit kasvaisivat, mutta... Kesäkurpitsa ei kastelusta huolimatta ole paljon satoa tuottanut, muutakan pavunpalon poimin eilen.
Parsasalaattia olen myös yrittänyt kastella, se on vielä jotenkuten syötävää, muut salaatit ovat karvaita,
Marjat ovat vähissä ja kysyttyjä. Vadelmia en ole enää löytänyt, mustikoita ostien torilta 4 litraa. Musstaherukoita poimin mehuksi ja muutaman rasian syötäväksikin. Ne ovat kelvanneet myös mehiläisille ja muille öttiäisille, niin että hyvä marjoja saa jo etsiä, vaikka tavan mukaan jätin muutaman pensaan poimimatta puuromarjoiksi.
Kaiken lisäksi pensaissa on kuolleita oksia, jotka kai pitäisi leikata mahdollisimman tarkkaan. Ajattelin tehdä sen muutamasta pensaasta, (kolme ensimmäistä kustakin rivistä) osa jääkööt oman onnensa nojaan. Jospa heittelisi niille sitten myös syyslannoitetta.
Punaherukat ovat kelvanneet linnuille. Pelkään miten käy luumujeni, jotka ovat vielä vihreitä.
Mutta tyrnejä tulee, niistä ei ole pulaa!
Ruusun kukkimattomuuskin selvisi kun katselin niitä tarkkaan, peurat syövät aina uuden kasvun!
Mummun puun (sokerimiiro) omenia olen jo syönyt, Veden puute maistuu. Voivat olla jo puusta otettaessa kuivia kuin olisivat viikon lojuneet pöydällä!
Myös kavoveden riittävyys alkaa huolettaa. Ensi viikoksi kyllä taas sateita luvassa, toivottavasti enemmän kuin muutama milli.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentteja ja kokemuksia