lauantai 15. kesäkuuta 2019

Muuttosiivous vei ajan ja energian

Olen koko kevään tehnyt muuttosiivousta niin että puutarha ja tämä blogi ovat jääneet pienelle huomiolle ja energialle.
Niin mukavaa kuin joskus puutarhan hoitaminen - ja varsinkin sen tulokset eli hyvät juurekset ja salaatit - onkin, se on alkanut tuntua pakkopullalta ja stressaavalta. Niinpä olen päättänyt myydä talon ja muuttaa rivariin ja jopa vaikka kerrostaloon. Sitä en tiedä, milloin joku tämän ostaa. Alku näytti lupaavalta, sillä ilmoitus Tori.fi:ssä toi heti ihastuneen ostajaehdokkaan, mutta lopulta hän ei uskltanut ostoon.
Nyt talo on Op-Kodissa myynnissä, yksi on käynyt katsomassa, kyselijöiden määrää en tiedä, mutta tuskin paljoa. Olen jo alkanut asennoitua siihen että, tässä pysyn.
Olen kuitenkin tyhjentänyt saunan pukuhuoneen ja autotallin, hyvä asia joka tapauksessa. Täytyy varoa, ettei tilanne muutu.
Koska puutarha rasittaa, päätin pienentää alaa, itse asiassa on tainnut kolme penkkiä jäädä rikkaruoholle. Salaatteja kylvin ja laitoin harson päälle, enkä ole katsonut, mitä on tapahtunut.
Samoin olen kylvänyt porkkanoita ja istuttanut sipulia, purjoja, lehtikaalia ja perunoita.
Viime syksynä istutetut valkosipulit ovat kasvaneet kauniisti.
Mansikkamaankin perkasin.
Sain Un leikkaamaan moottorisahalla raunion edessä kasvaneet pensaat ja ole vieyt sinne kukkia kuin malliksi, mitä voisi saada aikaan.
Tämä kuva on otettu aika pian leikkauksen jälkeen.
Omenapuut kukkivat runsaasti, samoin molemmat luumupuut, toinen tosin pari viikoa ensmmäisen jälkeen, joten en tiedä auttoivatko toisiaan pölytyksessä.
Puutarhurilta tilasin taas normaalit miljoonakellot ja kerrotut petuniat ja jättiverenpisarat. Muut voivat hyvin mutta jättiverenpisaroista kaksi kuoli, kolmas on jotenkunten hengissä ja siitä olen ottanut myös pari pistokasta.
Tulppaanit kukkivat keväällä, tosin kuivuus haittasi, niin että varret jäivät lyhyiksi, eivätkä kaikki nuout auenneet. Narsisisseissa oli lopulta vain kaksi kukkaa, vaikka varret kasvoivat normaalisti.




Ensimmäisessä tummanpunaisessa pionissa on taas tavan mukaan kolme kaunista kukkaa. Muutkin ovat hengissä rikkaruohojen keskellä.
 Tässä kuva raunioista tänään, pensas on jo kasvanut, samoin horsmat, jotka eivät taida näkyä kuvassa.

Ja sisällä kukkii taas orkidea, jo kolmannet kukat





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentteja ja kokemuksia