torstai 7. toukokuuta 2020

Salaattia

Sen verran olen saanut hyötyviljelyä alkuun, että olen laittanut kaikki kaupasta ostetut ruukkusalaatit maahan, niitä on nyt neljä. Ja lisäksi kylvin vanhaa siementä yhden rivin laatikkoon.
Siellä näkyy myös jo pari valkosipulin alkua.
Puutarhurilta sain pionin  (Kiinanpioni Kansas), ruusun Peace (tietysti) ja mustasilmäsusannan, sekä Loistokärhön Rouge cardinal.

Kaikki on jo istutettu, mutta ei juuri elomerkkejä  pionissa eikä ruusussa. Kärhön kanssa voi käydä huonosti, koska sille kuoppaa kaivaessani tuli vastaan tosi tiukka juurimatto tms, johon en saanut edes reikiä. Täytyy muistaa antaa reilusti lannoitetta. (kunhan sitä saisi) Täällä on kuitenkin edellisltä asukkailta jäänyt kevätlannoite, täytyy ruveta pikkuhiljaa laittamaan sitä kasteluveteen.
Löysin myös ostamiani nurmikukkasiemeniä ja pohdin mihin uskallan niitä heitellä. Sisääntulovälylän toisella puolella olisi sopivasti mustalla mullalla oleva postetun kannon kohta, mutta kun satuin naapurin kanssa samaan aikaan tielle, kysyin hänen mielipidettään. Mies on kuulemma jo hermostunut siinä oleviin skilloihin, jotka leviävät. Ehkä siis sinne heittele, mutta kyllä omalle puolelle.
Reetalta olen saanut multaa ja orvokeita, osa orvokeista on terassin laidalla ruukuissa, osan istutin etupihalle valkokartiokuusen alle.
Ja kuvia siitä, mitä on maasta noussut





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentteja ja kokemuksia