tiistai 21. toukokuuta 2013

Punajuuret ja sipulit

Tänään istutin eilen ostamani mansikat. Ostin 10 taimen pakkauksen sekä Sengaa että Jonsokia, vanhoja tuttuja laatuja molemmat. Tein ostokset niin kiireisesti, että vasa kotona tajusin molempien olevan myöhäistä lajiketta. Jos lisään ensi vuonna, täytyy muistaa ostaa jotakin varhaista. Suurin osa meni penkkiin, pari Sengaa laitoin vanhaan säkin päälle, ja säkin yhteen reikään yhden rohtosamettikukan. Muutama Senga etsii veilä paikkaansa.
Ostin taas yhden mansikka-amppelinkin. Mansikoita en ole niistä kauheasti saanut (ehkä pitäisi lannoittaa enemmän) mutta aina yhden hyvä ruukun seuraavaksi kevääksi.
Ja tietysti ostin myös samettikukkia, joiden istutus odottaa vielä.
Tämän päivän urkka oli saada punajuuret ja sipulit maahan, mikä onnistuikin. Perunat odottavat vielä kylvämistä, torstaina ehkä voisi ostaa jo purjon ja parsakaalin taimet ja kai papuja ja herneitäkin saa kohta kylvää, on sen verran ollut lämmintä.

2 kommenttia:

  1. Sä ootkin ollut toimelias. Mun mansikkani ovat liian happamassa maassa ja karvaan makuisia. Täytyy siirtää pois kuusen vierestä kalkkisempaan multaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä olen huono kalkitsija, mutta onneksi muistin keväällä hiukan laittaa kalkkia maahna. Toivottavasti löydät mansikoille paikan, jossa niistä tulee makean maukkaita!

      Poista

Kommentteja ja kokemuksia