perjantai 17. toukokuuta 2013

Siivousta ja tulppaaneja

Kylvöt ovat edenneet hitaasti. Aika on kulunut muissa puuhissa tai siivouksessa. Maanantai-iltana muistin, että herukkapensaat pitäisi leikata. Se olisi pitänyt tehdä jo aiemmin, ennen silmujen puhkeamista, mutta parempi edes myöhään. Viime vuonna työ taisi jäädä tekemättä. Tänään sain viherherukoista kaikki lamoavat oksat karsittua. Sivupellon puskat tosin jäivät taas oman onnensa nojaan, mitä nyt muutamaa ohi kulkiessa hiukan karsin. Sieltä kuitenkin löytyi yllättäen neljän karviaspensaan alkua. Viime syksynä löysin ruohojen keskeltä vain yhden, muiden suhteen olin jo menettänyt toivoni. Nyt riivin hiukan ruohoja ja sammalta niiden ympäriltä ja vein kalkkia ja lannoitetta juurille. Jospa jaksaisi tänä kesänä hiuka hoitaa niitäkin, ainakin leikata ruohoja ympäriltä, niin että puskat ovat näkyvissä. Siinä yhdessä oli tosi isoja ja makeita marjoja.
Tänään oli taas enemmän aikaa puutarhatöihin. Siivosin yrttipenkkiä ja istutin sinne torilta ostamani sitruunamelissan, entinen oli kuollut. Ja sitten rupesin siivomaan mansikkapenkkiä ja haaveilemaan taas  paremmasta mansikkamaasta. Olisi kiva saada omalta maalta mansikat aamuisin puuron päälle. Vähät mansikkani ovat huonossa kunnossa, mutta jospa naapurin innostamana hankkisi luonnonmukaista torjunta-ainetta.
Pihan puolella ovat alkaneet tulppaanit aueta. Toisissa oli pyöreä nuppu ja odottelin, mitä paljastuu, tulos alla:

Teräväkärkiset pysyttelevät vielä nupulla, mutta ehkä pian nekin näyttäytyvät. 
Pioneista ensimmäinen oli taas reilussa kasvussa, kolmessa muussakin näkyi elon merkkejä, yksi on vielä aivan hiljaa, toivottavasti kuitenkin aikanaan herää.
Alas leikattu ruusupuska nukkuu loukkaantuneena.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentteja ja kokemuksia