lauantai 22. huhtikuuta 2017

Kevät tulee hitaasti

Kevät tulee nyt hitaasti. Välillä oli jo keväisempää, mutta sitten tuli pohjoisesta kylmää ilmaa ja sen mukana välillä lumisadettakin. Nyt taas sade on vettä, joskus joku räntähiutalekin.
Krookukset pääsivät kukkaan jo hyvän sään aikana, nyt ne ovat jo suureksi osaksi jo lakastuneet. Kuva on otettu 6.4. eli pari viikkoa sitten, jolloin kukat olivat kauneimmillaan. Pihassa on myös yksi lumikello ja pieni sininen kukka, jota en tunne. Tulppaanien ja narsissien lehdet nousevat hyvin hitaasti.


 Perinteiset "kevätvauvani" tulivat reilu viikko sitten. Onneksi pyysin, ettei niitä lähetetä
 kovin aikaisin. Nyt en tehnyt isoa tilausta, miljoonakelloja tietysti ja isoa verenpisaroita, kerrottuja petunoita ja portulakkaa (siis kukkia). Kukat ovat olleet eteisen ikkunalla, en ole yrittänyt ulkloiluttaa niitä vielä. Ensimmäinen pieni miljoonakello silti jo ilahduttamassa.
Huhtikuun alussa ostin narsissiruukun, jonka kukat ovat jo kuihtuneet. Nyt haaveilen, että löytäisin orvokkeja.

Toisaalta hyvä, ettei kasvimaalle vielä kiirettä. Innostuin puiden kaatoon. Ensin katsoin, että kaivoin vieressä olevat koivut (pienet) on hyvä kaataa, etteivät ime kaivoa tyhjäksi. Sitten näin muutakin kaadettavia puita ja löysin vielä pari viime keväänä kaadettua runkoa, joita ei ollut tuotu klapitettavaksi. Nyt minulla riittää puuhommia.

Ulkona on myös vielä muutama kasa vanhoja ulkoseinälautoja, jotka pitäisi kantaa jätelavalle. Odottelen vain maan sulamista, sillä alimmat laudat ovat varmaan tiukasti maahan jäätyneitä. Ja autotalliakin olen siivoillut, jotta saan sieltä samaan kuormaan epämääräisiä maalattuja puita.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentteja ja kokemuksia