tiistai 13. kesäkuuta 2017

Sadepäivä

Tänään on jo toinen perättäinen sadepäivä. Vettä on tullut tasaisesti, mutta ei lopulta kovin runsaasti, hyvä jos yhteensä yli 10 mm. Kun viime viikollakin satoi ainakin samanverran, ei enemmästä väliä, maa on märkä.
Ja ainakin ruoho ja voikukat ja muut rikkaruohot kasvavat silmissä. Leikkasin torsstaina pihanurmen ja kun lauantai-iltana palasin vuorokauden reissulta, voikukan vanat tervehtivät iloisesti pihassa. Ilmeisesti viileän kevään takia kasvustot olivat lyhyitä, eikä leikkuri katkonut kaikkia kukkia. leikkasin nopeasti vanat ja uudet voikukat pois, mutta kyllä niitä taas on.
Kaikki on kylvetty ja istutettu, paitsi salaattia pitäisi laittaa uusi kylvö. Ja persiljan ja tillin olen unohtunut. Olen yrittänyt katsella ruokakaupasta persilja- ja tilliruukkua, mutta en ole löytänyt.
Salaatit ovat kasvaneet hyvin, nyt saan salaatit jo omalta maalta ilman ongelmia.
Mutta sipulit. Sunnuntaina ryhdyin perkaamaan sipulipenkkiä. Kun nostin harson, näky oli tasaisen vihreää - eli rikkaruohot hyvässä kasvussa. Mutta vain yhden sipulin näin syhtyneen kasvuun. Otin pari sipulia maasta tutkiakseni niitä, ei näkynyt minkäänlaista juurta. Jätin harson pois, jospa valo auttaisi. Ja jos näkyy vielä josskin siemensipulia, täytyy ostaa, vielä ehtii kasvamaan.
Porkkanapenkkiä en ole tutkinut, mutta sipulipenkin päässä oli muutamia taimia, sinne olin laittanut nauhasiemeniä.
Valkosipulit ovat hyvässä kasvussa. Viimevuotisesta sipulipenkistä olen yrittänyt jättää uudet kasvit henkiin tai siirtänyt niitä muiden valkosipulien joukkoon. Olisiko sittenkin joku vanhaa kantaani vielä elossa? Syksy näyttää.
Tuoksuvatukat olen saanut pidettyä kurissa, kun olen lähes joka päivä nyppinyt alut pois. Samaa olen tehnyt isoille tatareille liiterin nurkalla, mutta miten käynee jatkossa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentteja ja kokemuksia