maanantai 9. huhtikuuta 2018

Nyt kevät vähitellen

Talvi on jatkunut näihin päiviin saakka. Viime viikolla jo paistoi aurinko lämpimästi sulattaen lunta ja eilen oli peräti 10 astetta lämmintä. Illalla alkoi sataa ja koko päivä on ollut harmaa, lämmintä vain muutama aste.
Mutta kevät tuli, ensimmäinen krookus ehti eilen kukkaan, vaikka vartta se ei ehtinyt kasvattaa. Joskus vähälumisempina vuosinä ensimmäinen krookus on kukkinut jo kuukausi aikaisemmin.
Mutta kevät tuli oikeastaan jo viime keskiviikkona
Eli taimitilaus tuli ja hain postista. Tilauksessa oli
  • 3 jättiverenpisaraa
  • 5 mansikkaa
  • yht 11 miljoonakelloa (3+8)
  • 24 petuniaa
  • 4 toreniaa, uutta minulla
  • 5 rusokkia
  • ja muistaakseni tilasin myös ruusun, Peace, mutta se tullee myöhemmin
Taimimultaa ei tietystikään ollut, mutta paketissa oli litra kookosmultaa ja komerosta löysin hiukan kukkamultaa. Sillä pääsin alkuun, eli istutin puolet petunioista, niissä oli niin tosi pienet juuripaakut. Pakettia hakiessa piti ostaa lisää multaa, mutta kauppojen pihalla multasäkit olivat vielä tiukasti tehtaan kääreessä tai jäätyneenä kiinni lavassa. 
Seuraavana päivän oli muutakin asiaa kaupunkiin ja sieltä löytyi multaa kun meni alan liikkeeseen.
Pelkäsin, että toinen puoli petunioista jo ehti kuolla, kun jätin paketin auki ja kuivuivat, mutta ovat suunnilleen kaikki hengissä, vain yksi torenia ja rusokki on kuollut toistaiseksi. Nyt kaikki ovt tietysti sisällä, saavat kasvatta vielä juuria ennen kuin vien ulos.
Talvetuskokeiluistani onnistui verenpisara, joka oli salin pohjoisella ikkunalla paperitötterön sisällä, Nyt se jo kasvaa niin, että aion kohta katkoa latvoja ja yrittää saada lisää. 






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentteja ja kokemuksia