tiistai 8. toukokuuta 2018

Keikkui kesäksi

Kevät keikkui kesäksi. Lämmintä on tainnut olla tänään parhaimmillaan parikymmentä astetta ja samanlaista on luvassa loppuviikoksi. Kun ulkona vähän aikaa touhuaa, on pakko tulla välillä sisälle viilentymään.
Puutarhurilta tulleet kesäkukat on jo viime viikolla saatu ruukkuihinsa. Muut ovat jotenkuten hengissä, mutta 4 toreniasta pari sinnittelee, toiset kaksi on kuollut. Rusokki ja miljoonakello ovat jo ehtineet tehdä ensimmäiset kukat. Myös orvokeita on tietysti kukkimassa ja narsissit ovat auenneet (kuva on jo muutaman päivän vanha).



Tänään katkoin vanhasn ruusupuskan, joka on epämääräisesti levinnyt. Yritän pitää sitä kurissa.
Ja katkoin myös mustaherukoista kaikki lamoavat. Risut jäivät paikoilleen, voimat ei riittäneet niiden pois vientiin, odotan viilempiä säitä, sillä homma vaatii suojavaatetuksen.
Eilen tein jo ensimmäiset istutukset. Olen ostanut kaupasta salaatteja, joissa on ruukku jäljellä ja pitänyt nitä ikkunalla vedessä. Kerran jo saksinkin yhden salaatin aineet. Eilen vein ruukut maahan ja tänään kylvin viereen salaattia.
Piti myös kylvää porkkanaa. Tein sitä varten jo penkin valmiiksi, mutta ei ollutkaan siemeniä kuin reilun puolentoista metrin matkalle. Hyvä niinkin, viikonloppuna lisää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentteja ja kokemuksia